MALATYA / YEŞİLYURT - ŞEHİT ATİLLA AYDOĞDU ANAOKULU

ENERJİ VERİMLİLİĞİ HAFTASI

OKULUMUZDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ HAFTASI ÇALIŞMALARI

Enerji verimliliği haftası kapsamında okulumuzda enerji verimliliğinin önemini kavratmaya yönelik olarak çeşitli etkinlikler yapılmıştır. Enerji verimliliği ile alakalı sınıflarımızda çeşitli el işi afiş ve pankartlar düzenlenmiş ve sınıf/okul panolarında sergilenmiştir. Sınıflarımızda hafta ile alakalı hikaye kitapları okunmuş ve okunan hikayelerin draması yapılmıştır. Daha önceden hazırlanan afişler incelenerek afişlerde nelerin anlatılmak istendiği çocuklarla konuşulmuştur. Konunun önemini pekiştirecek çeşitli oyunlar sınıflarımızda öğrencilerimizce oynanmıştır. Sınıflarımızda sanat etkinlikleri yapılmış elektriği açık bırakma boşa açık bırakma suyu adlı çalışma sayfası çocuklar tarafından boyanarak kesilmiş kapıya asmaları için evlerine gönderilmiştir. Okulumuzda Enerji Verimliliği haftasında okulca uygulanan bu etkinlikler sonucunda  öğrencilerimize enerji verimliliğinin önemi ve Ülkemizde enerji kaynaklarının yetersiz olması nedeni ile ülkemizin gelişebilmesi açısından enerji tüketiminde israfı önlemenin ne kadar önemli olduğu öğretildi. Ayrıca okulda ve evde herkesin kolaylıkla yapabileceği enerji tasarrufu yöntemleri öğrencilerimize kavratıldı. Lazım değilse elektriği ve suyu kapat çalışmaları yapılarak öğrencilerimiz tarafında içselleştirilmesine çalışıldı.

18-01-2024

Yayın: 16.01.2024 - Güncelleme: 29.01.2024 13:16 - Görüntülenme: 78